Et rige i flammer - anden session

Forberedelse

I første session nåede vi cirka halvvejs gennem hvad jeg havde forberedt, så jeg havde et godt udgangspunkt til anden session. Mens jeg rev blade i haven kom jeg på en god idé til Sørens spilperson: hans nemesis Randalos har selvsagt efterlyst ham vidt og bredt så for at vise systemet, for at understrege forskellen imellem spiller- og spilpersonviden og for at skrue op for spændingen besluttede jeg mig for, at anden session skulle begynde med et Circles-rul for Randalos’ forsøg på at opspore Bragan.

Derudover forberedte jeg to Bangs, hvoraf kun det ene kom i brug (det andet er hemmeligt lidt endnu): at klerken Arno ville forsøge at lokke Bragan til at indrømme sin identitet under en fremvisning af kirkebyggeriet.

Claus’ spilperson Eigil planlagde at ville overbevise den oprørske grev Radbart om at Eigil skulle være hirdsmand hos ham. Så det planlagde jeg som det første Bang til ham. Derudover forberedte jeg en første opgav til Eigil: at opkræve skatter fra de sultende bønder (Eigil har et Belief om, at han holder med de små i samfundet. Det skulle lige testes, hvad der var stærkest: muligheden for hævn eller hans ”samfundssind”). Lige inden spillet gik i gang kom jeg derudover på, at Radbart kunne sende Eigil ud at tilfangetage eller dræbe Golt og Balder – hans gamle fæller fra banditbanden. Dette kunne snildt fungere som optagelsesprøven hos Radbart.

Endelig lavede jeg et fælles Bang: der ville blive indkaldt til Ting, hvor områdets fem stormænd skulle diskutere, hvor de stod i forhold til landets situation. Undervejs i forløbet skulle der komme bud fra kongen om, at dronningen er død.

Derudover brugte jeg lidt tid på at brænde et par NPC’er – både de, der dukkede op i løbet af første session som følge af Circles-rul og spillernes påhit og så de, jeg havde brug for for at køre de planlagte Bangs. Jeg har stadig kun ret skitseagtige NPC’er – primært består de af nogle Beliefs og Traits med enkelte Skills og så en generel Eksponent, der dækker alt, de kan. Det er min plan at uddybe de væsentlige NPC’er.

Alt i alt brugte jeg vel en time eller to på at forberede anden session. Det er meget tilfredsstillende - men jeg forventer, at tidsforbruget falder en smule mere, efterhånden som vi kommer ind i spillet.

Spillet

Aftenen begyndte med, at Claus og Søren genfortalte sidste sessions hændelser. Mit formål med det var dels at alle havde historien frisk i erindringen og dels at jeg kunne vurdere, hvilke elementer Søren og Claus synes er vigtige.

Jeg begyndte med at rulle Circles for Bisp Randalos. Han ville gerne lokalisere Bragan, men selv med en høj Circles eksponent og lidt kreativ FoRKing – og med Bragan Reputation som bonus fejlede han. Circles ender hurtigt med at have meget høj sværhedsgrad, og jeg kunne muligvis have droslet lidt ned for nogle af hans ønsker. Scenen virkede ikke så godt, som jeg havde håbet, men i det mindste ved alle nu, at Randalos aktivt søger Bragan – og jeg fik lov til at fejle et rul.

Derefter gik turen til Claus og hans person Eigil. Eigil drog til Radbarts gård for at søge optagelse i hans hird. Claus havde allerede tabt en Duel of Wits om dette til Radbarts højrehånd Taul, så jeg var indstillet på, at han skulle arbejde for sagen – og rulle terninger. Jeg fyrede derfor Banget med at Eigil skulle fange eller dræbe hans gamle banditkammerater Balder og Golt af, og det fungerede rigtig fint. Claus rullede dog elendigt og det lykkedes ham IKKE at opspore banditterne – selv med en bonus for at have snakket med dem før. I stedet opsøgte han nogle bøller, der var i færd med at banke en fyr (her valgte jeg blot at sige ja til hans forslag, fordi det virkede sandsynligt og fordi jeg kunne lide tanken), og Eigil kastede sig over bøllerne, som han hurtigt fik slået ihjel (Bloody Versus). Eigil blev opdaget på vej ud af byen (et mislykket Stealthy) men fik med møje og besvær kæmpet sig ud.

Imens forsøgte Bragan at sprede rygter om Segli for at svække dennes position. Det lykkedes ikke. I stedet havde han en konfrontation med klerken Arno. Vi kørte en ret effektiv Duel of Wits, som Arno vandt – dog ikke 100%, så vi indgik et kompromis: Arno ved nu hvem Bragan er, men er ikke helt sikker på, at han er den eftersøgte.

Med banditternes lig på slæb efter sin hest ankom Eigil til Radbarts gård og det vandt ham en plads i hirden.

Derefter kom tiden til Tinget, som jeg mere eller mindre kørte som ren Narration.

Herefter var kursen klar: stormændene i området kunne ikke blive enige om at løsrive landsdelen fra Mark, men Radbart står fast. Han vil rejse en hær og drage til kongsbyen for at meddele sin uafhængighed eller tage kampen op. Eigil står ved hans side og som en for mig uventet udvikling sluttede også Bragan sig til Radbart.

Deres første fælles opgave blev at hjælpe en temmelig psykopatisk Taul med at indsamle skatter fra de fattige bønder. Selv om Eigil gjorde sit bedste for at udglatte forløbet, var resultatet dog klart: han havde IKKE hjulpet de små i samfundet. Hævnen er altså lige nu vigtigere end borgersindet så at sige.
Her sluttede vi lidt før tid, for vi var trætte og uoplagte og det var en naturlig pause.

Status er, at Eigil har opfyldt et af sine Beliefs (at blive hirdsmand hos Radbart), og derfor skal Claus altså finde på et nyt og passende. Søren sagde meget fornuftigt, at hans ene Belief (at tage Seglis plads) nu er uaktuelt, så der kommer også et nyt Belief.

Systemet flød en anelse bedre denne gang og Duel of Wits ER bare fedt. Til gengæld føles Bloody Versus en anelse for løst nu – sjovt nok lidt som friform med sådan lidt terningerul smidt ind ”bare fordi” – og vi var enige om, at vi til næste gang skal læse op på Fight!

Vi snakkede lidt om tempoet, som nogle gange bliver lidt langsomt, når vi studerer reglerne men alle var enige om, at det er det værd.

Vi skal stramme op på Intent og Tasks: det giver et strammere forløb og mere fokus på, hvad der er det fede i konflikten. Jeg skal lære mig selv at spørge ind til, hvad Intent er, afgøre hvad der sker sådan ca. i tilfælde af at det fejler og ellers tilrettelægge rullet (evt. som linked tests) derfra. Hvis vi gør det til en vane at gøre det helt firkantet her i starten er det mit gæt, at det snart bliver helt naturligt for os at se konflikterne fra den vinkel.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.