Et rige i flammer - forberedelse

Tidlig sommer 2007 besluttede jeg mig for, at jeg ville dedikere resten af året til at forstå og spille Burning Wheel/Empires. Jeg har længe været fascineret af det store system, rollespillenes Hvide Hval, og skønt jeg har prøvet det kort, har det aldrig foldet sig ud for alvor.

Sideløbende med, at spillet rumsterede i baghovedet, læste jeg A Game of Thrones – og jeg må tilstå, at jeg ofte i løbet af læsningen tænkte ”Nå, det var en Duel of Wits” eller ”Det var sgu da et godt Circles-rul det der!” Det blev tydeligt, at der var masser af inspiration at hente i bogen.

Nu var jeg mere eller mindre klar til at komme i gang. Jeg manglede blot en spilgruppe. Søren var på og ved et lykketræf flyttede Claus Kliplev til Århus – og han kontaktede mig for at høre om jeg ville spille nogle skøre indiespil med ham. Perfekt!

Samtidigt kom jeg i tanke om den periode af dansk historie, der kaldes den kongeløse tid. Vupti! Nu havde jeg nok til at pitche en grundidé og lave kampagnekonceptet sammen med spillerne.

Vi mødtes en aften og snakkede løst og fast om spillet. Jeg forsøgte at holde mig nok tilbage til, at Søren og Claus’ ideer også kom i spil. Det er essentielt for Burning Wheel, at SL ikke forbereder en masse forhistorie og plot på forhånd men at man sammen skaber grundkonceptet, personer og så kører derfra. Det er hele tanken med primært Beliefs men også Traits og Instincts. Hæld benzin på bålet og se det brændende hjul køre rundt.

Kampagnekoncept: Mark på randen af borgerkrig.

Vi blev hurtigt enige om at holde os til en slags parallelversion af Danmark. Her er masser af inspiration at hente, og holder vi os løst nok til historien, bliver vi heller ikke bundet på hænder og fødder.

Det giver os noget geografi, stemning og en stil til navne, klædedragt, samfundsformer etc. Vi snakkede blandt andet om holmgange og om ting (altså, en gryende form for demokrati).

Vi tog også en snak om det fantastiske - vi var meget enige om, at der ikke render elvere, hobbitter og dværge rundt, men at der HAR været noget fantastisk i verden, som måske er på vej tilbage. Med andre ord: vi lod døren stå lidt på klem til monstre og lignende.

Landet Mark har de sidste 100 år været samlet under Kongen af Hviide-slægten. Men det er en urolig og usikker fred, og da den populære dronning forgives, står landet på randen af en borgerkrig. To fætre i Hviide-slægten forsøger hver især at erobre kongemagten, den nye store religion ønsker indflydelse og vil støtte, hvem der nu vil inkludere den i magten, der er separatister og andet godt. Imens står fjenden (tysken) for døren.

Claus og Søren overraskede mig selvsagt med deres spilpersoner. Skønt! Det sker ofte, synes jeg, og her viser indie-spil en af mange styrker: Beliefs (og i andre spil: Keys, Humanity etc) giver mig som SL alt det, jeg har brug for, for at sætte en interessant situation op. Sammenholdt med spilpersonernes Relationships er der masser af brændstof at tage af.

Næste gang: min forberedelse til første spilsession og vi møder de to spilpersoner.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.