Las Cruces Kampagnen 2

<< Tilbage til start

Relationskortet

Download lascruces_rmap.pdf

Man kan godt forberede sit relationskort inden spilpersonerne er klar, og så hægte dem på senere, perifært eller centralt alt efter hvad spillerne nu finder på. Til Las Cruces valgte jeg at tage udgangspunkt i Chandler-novellen Killer in the Rain, hvori en fotograf afpresser en promiskuøs millionærdatter. Novellens persongalleri gav mig en løs oversigt over hvilke bipersoner der var vigtige og hvad deres indbydes forbindelser var. Jeg lavede om på de fleste navne og udelod nogle forbindelser - når først man har grundideen behøver man ikke mere læne sig op ad forlægget. Jeg læste novellen i en boghandel i Edinburgh mens jeg ventede på min kone. Det skal lige siges at Chandler er en ren guldgrube til relationskort.

Læg mærke til hvor simpelt kortet er - man kan have relationskort til Sorcerer helt ned til 3-4 NPC'er, og stadig have krudt til oceaner af spil.

Den som er spilleder i Sorcerer er ansvarlig for er bl.a. hvad og hvor meget af historien der er sket inden spillet begynder. Det er vigtigt af finde en god balance med mulige konflikter og passe på ikke at lade alt det fede ske for tidligt. Jeg spolede Chandlers historie en lille smule frem og besluttede følgende:
Carmen Buchanan, datter af Las Cruces' rigeste mand, jernbanebaronen James Buchanan, har ladet sig fotografere nøgen, skæv af æter og laudanum, af byens fotograf Arthur Cole. Ved spillets start er Cole blevet slået ihjel af præsten Josh O'Hara, som også begærer Carmen og har været involveret med hende. Cole har forsøgt at afpresse Carmens far med nøgenbilledet, og Buchanan har tilkaldt Buck Fletcher, en af spilpersonerne, for at gøre det af med Cole. For at komplicere yderligere er Carmen meget promiskuøs og har også haft sex med kordrengen Will.

Kig på kortet - se hvordan Carmen er midtpunktet i en centrifuge, og hvordan spilpersonerne kan suges med ind, hvis de vil.

Ingrid Buchanan og kordrengen Jefferson kom aldrig i spil.

Spilpersonerne

Spilpersonerne er udarbejdet af spillerne på baggrund af One Sheet'et. I dette spil var Søren med som førstegangs-Sorcerer (og førstegangs story now-spiller i det hele taget!), mens Peter var ude i sit tredie-fjerde Sorcerer spil. Søren brugte den klassiske rollespils-tilgang at forsøge at fastlægge meget, ofte alt for meget, af sin spilperson på forhånd - altså Story Before i stedet for Now. Her er hvad han kom frem til efter emails from og tilbage med Peter og jeg:

JT Devlin (spillet af Søren)

STA: 4 Cowboy
WILL: 4 Belief system
LORE: 2 Apprentice
Humanity: 3
Cover: 4 Golddigger
Telltale: Lugter kraftigt af røg (svovl)
Prize: -1 Still in denial

Hvis jeg husker rigtigt, så var den lave Humanity efter de indledende rul for at binde spilpersonens dæmon, “Quchinga”:

Quchinga: (Binding – 1)

Passer dæmon - ligner en indianer shaman
Telltale: øjne der lyser i mørke
Need: at tage liv…
Desire: Warmonger (krig)
Stats
Stamina: 6
Lore: 4
Will: 7
Power: 7
Abilities: (4)
Shapeshift: user has a second form that can be held in Pow minutes (puma) (dæmon=user)
Cover; confers Cover upon target or self (shaman) (dæmon = user)
Cloak; makes user harder to perceive (Pow subtracted from perception) (dæmon = user)
Big: allows target to tolerate greater damage (Sta increased by Power for dmg) (dæmon = user)

Søren valgte en lokal Sorcerer som mentor til JT, hvilket blev til Hines McCormack og dermed linket til resten af relationskortet.

"Fast" Buck Fletcher (spillet af Peter)

STA: 5 - wildcat
WILL: 3 - vow (at hævne Ike)
LORE: 2 - damned
Cover: gunslinger - 5
Price: scarred (-1 på sociale situationer)
Telltale: ingen skygge
Humanity: 4
Binding: -1

Ike (død lillebror besat af dæmon)

Possessor
Telltale: fremstår som et lig, der langsomt går til grunde.
STA: 3
WILL: 5
LORE: 4
POW: 5
Abilities:
Command: fugle
Special Dmg: udtørre
Vitality
Daze (user: Buck)
Need: få menneskelige behov dækket: mad, drikke, søvn, sex, spil etc.
Desire: hævn

Kickers og gang i den >>

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.