In A Wicked Age

Beskrivelse

I en ondskabsfuld tid af Vincent Baker. Et fantasy-spil - under udvikling! IaWA hed i en tidligere udgave Arts, Guts & Grace (AG&G).

I en ondskabsfuld tidsalder

… med dæmoner, troldmænd og mystiske munkeordner, der vogter over oldgamle hemmeligheder.

… er et fantasy-rollespil, der anderledes, hvis du vil have, at det er anderledes, og som er traditionelt, hvis du vil have, at det er traditionelt.

Mekanikken

… bygger på, at fortællingen opstår, mens man spiller. Din spilleder medbringer ikke et stort velforberedt scenarie. Scenariet og kampagnen opstår, mens I spiller. Spilleder kan ikke længere bestemme, at uanset hvad vej I vælger, så sker det samme.

… bygger på, at du er med til skabe konflikterne. Alle spillerne har mulighed for at være den, der fortælle og afgør, hvad der sker. Vinder du konflikten, der afgøres ved terningerul, beretter du, hvorledes du med elegante hug afvæbner fjenden og til sidst spidder ham, hvorledes ridderen lader sig forføre af heksen, og hvorledes dæmonen indespærres i en flaske i tusind år.

Konflikterne i spillet

… opstår ved, at retten til at fortælle veksler mellem deltagerne. Når en karakter involveres i en handling, som spilleren ikke billiger. Når der er konflikt ruller man terninger.

… udspilles ved at spillerne skiftes til at komme med oplæg til, hvad der sker. Terningerne afgør hvem, der har initiativet og kommer med oplæggene. Når vinderen er fundet, forhandles konsekvenserne og det er gennem konflikterne at konsekvenserne vokser frem.

Tør du sætte din karakter på spil?

Ressourcer

Køb spillet!

Spillets regler som wiki

Ved spillets start anvender man et orakel til at bygge miljø, karakterer og konflikter op med. I første omgang var det "The Clinton Oracle".

I forbindelse med udviklingen af IaWA er der kommet et nyt orakel til:

En diskussion af det nye orakel.

Alternative orakler

Nye orakler kommer til hele tiden. Her er den nuværende liste, inkl. en håndfuld fan-skabte orakler til cyberpunk, pulp or space opera. Mums.

Regelvarianter

En spilgruppe har skabt en variation af spillets regler baseret på deres erfaringer.

Et andet sæt variationer findes under Regelvarianter.

Efterspilsrapporter

In a Wicked Age-session - settingen var den kolde krig i 1980'erne.
Agenter og kultister

In a Wicked Ages-mini kampagne med følelsespornogruppen.
Huset Laponelle mod huset Daniven
Nicola besat

In a Wicked Age på Viking Con 26 (med opdaterede regler).
Of Ice, Slime and Unnatural Love

Magt, begær og onde ånder

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.