Polaris

Polaris er et storslået og tragisk fortællespil om et riges undergang og dets vogteres storhed og fald.

Øjeblikke Frosset i Tidens Strøm
Der var engang så langt mod nord som nord rækker, et folk, der var det mægtigste, denne verden nogensinde har kendt. Vi kan ikke længere se dem, som de var, men vi kan forstå dem, som de dør, og smelter som et snefnug i solen. For dette folk er borte nu, omgjort som verden omgør alle smukke ting. Alt der er tilbage, er disse øjeblikke kaldet minder, øjeblikke frosset i tidens strøm.

Se …

EN HENRIVENDE PIGE, alene i en frossen ødemark, med blikket rettet mod en glødende stjerneoplyst by. Hendes ansigt er udtryksløst, men sneen der falder fra hendes læber røber hendes jalousi.
HANS BLOD DRYPPER fra en fremmed blomst han ikke kan bære at holde, mens hans søster vugger sin egen hånd og venter, uden helt at græde, på kniven.
I SÅDAN EN STORM ser du dem kun ved lyset fra deres sværd.
MED EN ENKELT GESTUS og en enkelt tone fra hendes ene sang flås kødet af de korrupte senatorer, blotter ormene der vrider sig derunder.
I TÆT DANS PÅ ET GULV AF ISTAPPER, står tusind par stille med ét, stirrer gennem regnbueglas på daggrys glødende kant der blotter sig nu i horisonten.
HENRYKKET ser han ikke dets kløer.
SVÆRD MØDES, på den yderste kant af en gletchersprække, det ene blegt og syngende som stjerneskær, det andet hedt og brændende som solen. Vor ridder ser ind i sin fjendes frosne og flammende øjne og genkender sin broder.
I EN KRYPT MED SOVENDE RIDDERE, læner hun sig ind over en falden kriger, forrådt af hans egne frænder. “Tys …” hvisker hun, og kysser ham blidt som han fryser til is.
MED KUN ET ØJEBLIKS TØVEN, jager hun sit sværd i sin elskers hjerte. “Tilgiv mig,” siger han, og hylder hende som han dør.

Dette er ikke længere historie; dette er endnu ingen historie. Dette er alt hvad der er tilbage. Alt andet er, hvad du selv forstår ved det.

(oversættelsen er hentet fra Thomas Munkholts blog)

Spillets hjemmeside.

Ressourcer

Polaris' vendinger på dansk
And so it was … - Og således hændte det …

But only if … - Men kun hvis …

And futhermore … - Og ydermere …

You ask far too much. - Du kræver for meget.

It shall not come to pass. - Det skal ej ske.

It was not meant to be. - Sådan skulle det ikke gå for sig.

And that was how it happened. - Og sådan gik det for sig.

But it was no matter. - Men det var ingen sag.

We shall se what comes of it … - Lad os se, hvad der kommer ud af det …

And so it was. - Og således hændte det.

Variationer

Efterspilsrapporter

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.