Aktiv lytning

Ved brug af kropssprog og opmuntrende kommentarer signalerer man interesse og deltagelse i, hvad de andre deltagere laver, og fremmer koncentration, fokus og fælles oplevelse.

Relaterede teknikker: Kibbitz. Bipersonspil.

Motivation

Som deltager i rollespil er man ikke altid med i alle scener. Men selv om man ikke spiller en rolle, er ens tilstedeværelse stadig vigtig. Det er oplagt, at det er forstyrrende, hvis man sidder og småsludrer med sidemanden om tidens favoritemne. Men det er også forstyrrende, hvis man sidder og fumler med terninger, bladrer i bøger, kigger overdrevent ofte på uret eller går ud og sætter kaffen over.

Det er ofte bedre, at holde fælles pauser før under og efter spillet, fremfor at holde pause, mens de andre spillere er på.

Ulemper

Det er vigtigt at give plads til andre deltageres input til spillet. Hvis man overdriver aktiv lytning, kan det virke påtaget og nedgørende og fjerne opmærksomheden fra de deltagere, der er i fokus.

I spil, hvor spillere har hemmeligheder for hinanden, skal visse scener udspilles med kun de spillere til stede, hvis rolle deltager i scenen.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.