Bipersonspil

Beskrivelse

En eller flere spillere spiller bipersoner i en scene.

Bipersonen kan være fra en fælles, forud aftalt pulje af bipersoner. Eller rollen kan opdigtes i farten til at få skubbet historien videre i en bestemt retning. F.eks. en tjener, en vagt eller en taxichauffør. Eller rollen kan være forberedt af en spilleder og formidlet til en bestemt spiller forud for spillet.

Eksempler

1. Møde med fortiden

I Ars Magica-kampagnen Magtens Tinder: Da Claes som troldmanden Gordian besøgte sin hjemstavn, spillede de andres spillere bipersoner på stedet. Alle spillere var derfor med til at skabe indhold til den del af spillet, og vi fik alle et indblik i Gordians person.

Motivation

Hvis spillederen kontrollerer alle bipersoner, kan der være lange passager, hvor en eller flere spillere ikke deltager aktivt i spillet på grund af flaskehalsproblemer. Desuden kan scener, hvor der optræder mere end en biperson være svære at gennemføre med kun en spilleder.

Det kan fremhæve temaer og være en aktiv måde at videregive baggrundsinformation på. Desuden kan det skabe dramatisk spænding, at spilleren ved mere end rollen ved og derfor kan dreje scenen hen mod et bestemt udfald.

Ulemper

Kræver forberedelse eller instruktion og improvisation.

Teknikken fremhæver en spiller fremfor de andre.

Spillerne kommer til at vide mere end deres spilperson. Det kan være svært at spille situationen, hvor spilpersonen vender tilbage til de andre spilpersoner og ønsker at skjule dele af det skete.

Referencer

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.